Restoran Damir&Ornella dobio preporuku u prestižnom  izdanju Michelinovog vodiča

 

 

 

Naći se u Michelinovom vodiču, znači biti u samom vrhu svjetske visoke gastronomije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Michelin je u srijedu, 01.02.2017. na svom službenom Twitter profilu objavio kako su po prvi put napravili selekciju restorana u Hrvatskoj i na svoje digitalno izdanje uvrstili 35 hrvatskih restorana.

 

Svoju prvu zvjedicu u Hrvatskoj dodijelili su rovinjskom restoranu Monte, a ostala 34 restorana koja su dobila visoku preporuku su u Zagrebu, Dubrovniku i Istri.

 

Od istarskih restorana svoje mjesto u ovom prestižnom društvu našao je i restoran Damir&Ornella iz Novigrada, za koje je ovo iznimno priznanje, čast i veliki podstreh u daljnjem poslovanju, ali i obveza da i dalje na najbolji mogući način promoviraju visoku hrvatsku gastronomiju.

 

Michelin vodič jedan je od najpriznatijihi najpopularnijih specijaliziranih gastronomskih vodiča u svijetu i najcjenjeniji način rangiranja za restorane i kuhinje visoke kvalitete.Biti dio te priče, znači biti u samom vrhu svjetske visoke gastronomije.

 

Vodič ima svoj poseban sustav vrednovanja baziran na kvaliteti, vještini pripreme hrane i kombinaciji začina, stupnju kreativnosti, postojanosti kvalitete hrane i  pristupačnosti cijena. Bitna je samo kuhinja i ono što je gostu servirano, ne obazirući se na interijer i dekoracije. Restoran može dobiti jednu do tri zvjezdice, a borba za njih u svijetu visoke gastronomije ne prestaje.

 

Nadamo se da će se broj restorana koji će dobiti Michelinovu preporuku i zvjezdice u Hrvatskoj samo povećavati, jer hrvatska gastronomija zaista ima što i pružiti.

 

 

 

 

 

ADRESA: Zidine 5, 52466 NOVIGRAD

Cittanova d.o.o

CITTANOVA društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu, usluge i turistička agencija

CITTANOVA d. o. o.

Zidine 5, 52466 NOVIGRAD (CITTANOVA)

OIB: 72646083590

Tel: +38552758134

Email:  cittanova@inet.hr

Web: www.damir-ornella.com

Matični broj: 00214485

Trgovački sud u Rijeci

DAMIR BELETIĆ

ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d...

HR0523800061120001553