DAMIR I ORNELLA - IZ MORA NA STOL

Jednostavni recept novigradskoga hrama istarskog sashimija jesu sirova riba, maslinovo ulje, sol i papar - u Ornellinoj kuhinji, uz Matejine kolače, s Damirovim gardom.

 

Mali i udoban restoran Damir & Ornella nalazi u starogradskoj jezgri grada Novigrada. Otvoren je krajem prošlog stoljeća, od kada se drži načela po kojem na prvo mjesto stavlja najkvalitetnije sastojke. U restoranu se služi dnevno svježa riba iz Jadranskog mora. Kako bi se sačuvali najkvalitetniji okusi, geslo restorana je “Iz mora na stol.”

 

Svježa riba visoke kvalitete priprema se na najjednostavniji način – sirova, pod nazivom Mediteranski Sashimi, spajajući vrijednosti svježe ulovljene ribe i umijeće filetiranja. Sa svakom se ribom sljubljuje različito ekstra djevičansko maslinovo ulje,. Ipak je riba uvijek ta koja definira tanjur pa okolo na tanjuru idu sezonske namirnice (šparoge, tartufi).

 

Restoran ima samo 6 stolova i sva je pažnja posvećena gostima i pripremi hrane koja se odvija pred gostima.

 

Kada je restoran otvoren, u ponudi je bilo samo vino Coronica. No nakon prve  osvojene Gault-Millau kapice, proširili su ponudu te se sada restoran može pohvaliti impresivnom vinskom kartom, za koju je inače zadužena kćerka Matea, po struci sommelijerka. Matea je od malih    nogu u restoranu, a tata ju je naučio sve vezano za ribu. Zadužena je i za pripremu

                 kolača, a izvodi i prezentacije filetiranja pred gostima.

 

Da restoran mnogo doprinosi samoj promociji Novigrada i čitave Istre mnogo govori i činjenica da su Matea i Ornella 2009. godine pobijedile u završnici natjecanja 24 restorana na Mediteranu, u popularnoj emisiji "La prova del cuoco" talijanske televizije RAI Uno. Veliko nedavno priznanje stiglo je krajem prošle godine na svečanoj objavi La Liste u Parizu kada je Damir & Ornella uvršten među 1000 najboljih restorana svijeta. Zauzeo je 618. mjesto ove prestižne rang liste dobivene metodom kompilacije rezultata iz više od 200 nacionalnih vodiča i publikacija kao što su Gault Milleau, Michelin, Dining Out,  Time Out Food & Drink Awards Gourmet Traveler, NY Times, Feinschmecker, 50 best…

 

Restoran “Damir & Ornella” svih ovih godina opstaje zahvaljujući dobroj priči koja ga prati i prenosi se u krugu pravih gurmana. U pripremi su, kao i uvijek, novi projekti gdje će se još jači fokus staviti na namirnicu. Svježa riba vrhunske kakvoće, priprema i prezentacija filetiranja pred klijentom razlikuju ovaj restoran od ostalih i čini ga jedinstvenim.

Cittanova d.o.o

CITTANOVA društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu, usluge i turistička agencija

CITTANOVA d. o. o.

Zidine 5, 52466 NOVIGRAD (CITTANOVA)

OIB: 72646083590

Tel: +38552758134

Email:  [email protected]

Web: damir-ornella.com

Matični broj: 00214485

Trgovački sud u Rijeci

DAMIR BELETIĆ

ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d...

HR0523800061120001553